AutoDoc Guide Bewertungen 2

3. Softwarehändler
  4. Internetladen
  5. Softwareanbieter
  6. Web-Kollaborationsplattform

AutoDoc Guide is a local-first Windows desktop software developer dedicated to streamlining process documentation and Standard Operating Procedure (SOP) creation. Unlike traditional, cloud-only documentation tools that upload private workspaces to third-party servers, AutoDoc prioritizes absolute data sovereignty, high performance, and compliance. It is built directly for operational teams, IT administrators, and enterprises that must comply with strict privacy regulations such as GDPR and HIPAA. The signature application, AutoDoc, operates seamlessly in the background on Windows 10 and 11. As users run through workflows across desktop software, ERPs, IDEs, or browsers, the application captures real-time screenshots and tracks hotkey actions. Instead of producing ambiguous instruction steps, the built-in Windows UI Automation dynamically pulls exact control names to auto-generate clear, contextual step narration. Users can structure, adjust, and polish their captured timelines through a simple drag-and-drop editor, inject custom context cards, or easily apply image PII masking to redact sensitive fields. The software supports professional multi-format sharing, allowing teams to export publication-grade manuals into standalone Markdown bundles, formatted HTML pages, editable Word documents, or clean PDFs. Collaborative team libraries can sync friction-free across shared network folders or internal cloud drives without forcing businesses to configure new cloud accounts or introduce external data silos. Based in Zevenaar, Netherlands, AutoDoc Guide offers a scalable free tier along with volume-discounted Pro licensing options to deliver an enterprise-ready documentation experience under full local control.

3.8

Gut

TrustScore 4 von 5

Keine Aufzeichnungen über Bewertungseinladungen

Alle Bewertungen

2 Bewertungen in den letzten 12 Monaten

Bewertung abgeben

Wir überprüfen Bewertungen

Wow!

Wow, hoe simpel wil je handleidingen maken. Na de proefversie hebben we een pakket met 25 licenties aangeschaft en breed uitgerold binnen onze organisatie. Collega’s zijn zeer enthousiast over de eenvoud en kwaliteit van het eindresultaat en alles met ons eigen logo. Een perfecte tool voor een scherpe prijs.

26. Juni 2026

Waar voor je geld

Ik gebruik autodoc guide voor het maken van handleidingen en ben hier erg tevreden over. Het werkt heel eenvoudig: je voert de handelingen uit en de applicatie neemt alle klikken automatisch op. Daardoor kun je super snel en makkelijk duidelijke handleidingen maken zonder alles handmatig uit te schrijven of zelf screenshots te moeten toevoegen.

Wat ik ook handig vind, is dat alles gewoon op de computer zelf wordt opgeslagen. Daarnaast kun je de handleidingen eenvoudig delen met collega's via een gedeelde schijf of bijvoorbeeld onedrive.

Een groot pluspunt is dat je je eigen bedrijfstemplate kunt toevoegen. Hierdoor zien de handleidingen er meteen professioneel uit en passen ze bij het bedrijf.

Voor mij bespaart autosoc guide veel tijd en moeite. Handleidingen maken is hierdoor veel sneller geworden en het eindresultaat ziet er netjes uit. Zeker een aanrader voor bedrijven die regelmatig werkinstructies of handleidingen moeten maken.

17. Juni 2026