Afspraken niet nagekomen, batterijvervoer niet volgens de regels...
Als klant van een webshop heb ik twee keer met Apex Power Supplies te maken gehad als distributeur, bij twee verschillende thuisbatterijen. Beide ervaringen vielen tegen.
Bij de retourname van mijn AEG Solarcube (een lithiumbatterij, UN 3480) werd het transport uitgevoerd in een privéauto, zonder verpakking en zonder afgiftebewijs. Dit type batterij valt onder de ADR-regels voor vervoer van gevaarlijke stoffen; naar mijn beoordeling voldeed dit transport daar niet aan.
Bij de levering van een Anker Solarbank Max AC vroeg mijn verkoper Apex schriftelijk om levering op een afgesproken datum. Die levering werd nooit ingepland. Mijn bericht dat de zending zonder een ontbrekend accessoire kon plaatsvinden, werd niet verwerkt. Op de leverdag zelf kreeg ik te horen dat er "nergens een datum gecommuniceerd" was — terwijl die datum stond in een mail waarin Apex zelf geadresseerd was. Ik heb daardoor onnodig een dag thuis gezeten en heb de bestelling uiteindelijk geannuleerd en elders gekocht.
De financiële afwikkeling via mijn verkoper was overigens correct; mijn ervaring betreft specifiek de logistieke uitvoering en communicatie door Apex. Eén ster omdat er uiteindelijk wel gereageerd werd, maar afspraken nakomen en zorgvuldig omgaan met het vervoer van lithiumbatterijen zijn basisvoorwaarden voor een distributeur in deze branche.