Pumbo.nl Bewertungen 51

TrustScore 4.5 von 5

4.7

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Als leek heb ik een boek geschreven en opgemaakt. De ondersteuning, zowel digitaal als per telefoon is uitstekend. Bij het aanleveren van de cover is meegedacht met het lettertype van de titel. Aan d... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bijzonder fijn om op deze manier een idee voor een boek om te zetten in iets concreets. Het is er bovendien nog prettiger leesbaar uitgekomen dan ik dacht tijdens het vormgeven. Heb bewust gekozen voo... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Normaal kom ik er niet aan toe, maar voor deze maak ik een uitzondering. Als journalist/schrijver met meer dan 30 jaar ervaring, heb ik mezelf een paar jaar geleden aangeleerd om zelf de vormgeving t... Mehr ansehen

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Bij PUMBO heb ik me vanaf het eerste moment welkom gevoeld. Zowel via de mail als bij de telefonische contacten. Als 'first-time-writer' voelde ik mij soms wat klunzig en traag van begrip; zoveel... Mehr ansehen

1. Buchbinderei
  2. Buchverlag
  3. Buchhandlung
  4. Akzidenzdruckerei

Vom Unternehmen geschrieben

Uw boek drukken of uw boek uitgeven kan eenvoudig via Pumbo.nl. Alles met het accent op persoonlijke ondersteuning.

4.7

3 Sterne
2 Sterne
1 Stern

Hat 100 % seiner negativen Bewertungen beantwortet

Antwortet meist innerhalb von 24 Std.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

geweldige assistentie voor nieuwkomers, prachtig resultaat

Ik ben een vrouw van 75 jaar zonder enige ervaring in het maken van een boek. Toen ik besloot een boek te schrijven over 18 jaar van mijn leven en mijn avonturen in Engeland, was dit niet niks! Ik verdiepte mij in Adobe Indesign, waarbij Pumbo mij geweldig op weg hielp. Zo kon ik een boek schrijven en opmaken met 761 illustraties. Iedere hobbel in de weg werd door Pumbo verholpen. Het resultaat is prachtig drukwerk en overtreft iedere verwachting, mede dankzij de persoonlijke begeleiding van Sebastiaan!

22. Januar 2026

Antwort von Pumbo.nl

Bedankt voor deze mooie reviews. De complimenten zijn doorgegeven aan Sebastian!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

De kwaliteit van het boek is erg goed

De kwaliteit van het boek is erg goed. Ik had eerst een testexemplaar besteld, omdat dit mijn eerste boek was en ik nog weinig ervaring had met de opmaak. In dat eerste proefboek zaten nog wat fouten; zo bleek dat ik was vergeten de snijmarge in te stellen.

Per mail heb ik netjes al mijn vragen en twijfels voorgelegd. Sebastian was daarbij enorm behulpzaam en vooral ook geduldig in zijn antwoorden. Waar je normaal soms het gevoel krijgt dat je lastig bent als je wéér een vraag stelt, geven zij je juist het gevoel dat je alles mag vragen wat je wilt en dat geen enkele vraag te dom is.

Ik voelde me oprecht een gewaardeerde klant en zal Pumbo dan ook zeker aanraden aan anderen die een boek willen uitbrengen.

21. Januar 2026

Antwort von Pumbo.nl

Bedankt en de complimenten zijn doorgegeven aan Sebastian!

Familieboek

Prijs: 10
Kwaliteit: 10
Service: 9
Gebruikersgemak: 9
Tijd: 9
Mijn ervaring is gebaseerd op een proefdruk (1 st) van een familieboek, die ik heb laten maken. In een woord geweldig. De rest laat ik zeker ook door Pumbo doen.

10. Januar 2026

Antwort von Pumbo.nl

Dat is fijn om te lezen. Bedankt Frans!

Ontzettend bedankt Isabelle.

Na lang wikken en wegen met Pumbo in zee gegaan mede op basis van de uitstekende reviews. Dankzij de grote steun van Isabelle van Beusichem is mijn langgekoesterde wens namelijk een mooi zelf geschreven boek uitgekomen. Ik kan Eigen Boek Drukkerij/Uitgeverij Pumbo van harte aanbevelen.
Benjo Platje,
schrijver: "Het verhaal van de Stille Genieter".

13. Januar 2026

Antwort von Pumbo.nl

Bedankt Benjo! Deze complimenten zijn doorgegeven aan Isabelle.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Ik ben heel blij met Pumbo

Ik ben heel blij met Pumbo. Ze hebben een heel mooi boek gemaakt. En in jet proces daar naartoe waren ze zeer ondersteunend, goed bereikbaar en toegankelijk.

20. Dezember 2025

Bedankt Piet!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Kunstcatalogus / fotoboek met professionele uitstraling

Ik zocht een bedrijf dat een catalogus van een kunstenaar kon afdrukken vanaf PDF. Na alle gebruikelijke en minder gebruikelijke online fotoboekenwebsites te hebben gehad stuitte ik per toeval op Pumbo.nl. Waar andere bedrijven lage paginalimieten (aantallen) hanteren, was het hier geen probleem om ruim 330 pagina's te drukken. Ik was gelijk onder de indruk van het heldere proces van account en project aanmaken, uploaden van kaft en inhoud, de verwijzing naar pagina's met uitleg, etc.

Maar dat was pas het begin. Mijn PDF bestond uit gespreide pagina's en na uploaden en automatische controle van de inhoud kreeg ik contact met Pumbo (Sebastian Everaars) die mij vanaf dat moment voorzag van tips over de vereisten, en toen bleek dat ik een heel eind was gekomen maar de pagina-afloop nog een issue was, werd voor mij de oorsponkelijke PDF zo voorbereid dat die in een keer kon uploaden in het portaal als kaft en (enkele pagina's gescheiden) inhoud.

Toen ik de 2 boeken zeer goed verpakt per post ontving, kon ik mijn ogen niet geloven. De kwaliteit van papier, druk, binden en kaft is gewoonweg top. Het is net alsof ik deze hardcover catalogus/album in een boekwinkel of museum heb aangeschaft.

Ik begrijp werkelijk niets van de (enige) slechte review en mijn ervaring is 180 graden anders. Sebastian reageert vlot en professioneel en denkt mee. De prijs/kwaliteit is buitengewoon goed en ik kijk niet meer naar een andere drukker. Fantastisch!

24. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Super bedankt voor deze uitgebreide review. De complimenten zijn doorgegeven aan Sebastian!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Prettig contact en goede hulp.

Het contact was prettig en helder (en als dat wat langer duurde vanwege drukte werd dat goed aangegeven) en de hulp was goed bij het bewaken van de kwaliteit, in mijn geval vooral van de cover. Ik ben zeer tevreden over het resultaat!

22. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Bedankt voor deze review Linda.

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Heerlijk bedrijf om mee te werken met…

Heerlijk bedrijf om mee te werken met goede ondersteuning voor een nieuwe auteur. "Jij eerst" is mijn eerste boek waarbij ik alle ondersteuning heb gekregen die ik nodig had om het uit te brengen.

15. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Dat is fijn om te lezen Leon, uiteindelijk toch nog goed geleverd midden in het bos. :-)

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Pumbo is een top bedrijf!

Pumbo is een top bedrijf. Ik kan wel een beetje vormgeven, maar met wat ik niet kan wordt ik altijd heel vriendelijk en efficiënt geholpen. Ze gaan daarbij echt een stapje verder dan ik verwacht en denken heel erg met je mee. Ik kan ze dan ook van harte aanbevelen!

8. Dezember 2025

Bedankt Jinny!

Goed drukwerk

Goed drukwerk, snelle service en heel klantvriendelijk. Zeker aan te raden.

17. Dezember 2025

Bedankt Stefan!

Gemak en service!

Heel erg makkelijk om je eigen boek te laten drukken, goede service en snelle levering. Echt heel tevreden - daarom al een derde boek hier laten drukken ;)!

16. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Daar zijn we heel blij mee Eja!

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Prachtig resultaat, proces vraagt om meer begeleiding

De kwaliteit van het eindproduct is uitstekend en boven verwachting. De vormgeving, uitstraling en drukkwaliteit van het boek worden door lezers unaniem enthousiast ontvangen. Het boek voelt professioneel, solide en zorgvuldig afgewerkt, iets waar ik als auteur trots op ben.

Het proces daar naartoe had voor mij als beginnende auteur echter duidelijker en meer begeleidend mogen zijn. De communicatie was correct, maar overwegend zakelijk en weinig betrokken. Er werd niet proactief meegedacht en belangrijke informatie over het traject moest ik grotendeels zelf uitvragen, terwijl juist bij een eerste druk helderheid en verwachtingsmanagement essentieel zijn.

De proefdruk bleek een dummy te zijn die niet representatief was voor het uiteindelijke boek. Dit werd vooraf niet duidelijk gecommuniceerd, wat verwarring en onzekerheid gaf. Ook transparantie over het feit dat het boek in het buitenland wordt gedrukt en hoe het transport verloopt, had veel onrust kunnen voorkomen. Als klant had ik geen inzicht in planning of track & trace, waardoor het proces moeilijk te volgen was.
Toen er bovendien een vertraging ontstond, bleek hier geen actieve opvolging op te zijn gedaan. De levering vond uiteindelijk niet plaats op de afgesproken dag en pas na herhaald contact werd duidelijk wat er in het transport was misgegaan.
Deze feedback is bedoeld als constructieve spiegel. Juist vanwege de hoge kwaliteit van het eindproduct zal mijn tweede druk opnieuw bij Pumbo plaatsvinden. Mijn wens is dat de begeleiding en communicatie in het proces in de toekomst net zo sterk worden als het uiteindelijke resultaat.

14. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Bedankt voor deze constructieve spiegel. We gaan hier intern mee aan de slag om het te verbeteren. Het boek is inderdaad prachtig geworden!

Prijs kwaliteit top

Prijs kwaliteit top (prima druk, mooi afgewerkt, op tijd geleverd, goede service, fijne prijs)

11. Dezember 2025

Bedankt!

super ondersteuning

De ervaring was geweldig door de hele fijne ondersteuning, in mijn geval door mw. van Beusichem. Ik heb het verhaal van iemand anders opgeschreven, in boekvorm. Ik ben al wat ouder en niet heel soepel in digitale zaken. Isabelle heeft me op een hele prettige manier over obstakels heen geholpen, gaf veel vertrouwen! Het project is tot een goed einde gebracht en ik ben blij!

10. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Bedankt voor deze mooie review. De complimenten zijn doorgegeven aan Isabelle!

Professioneel, vriendelijk en kundig

Bij Pumbo krijg je veel persoonlijk contact en expertise. Mijn eerste kookboek Sip and Savour – Smaken om te delen heb ik volledig door Pumbo laten drukken. Maandenlang hebben zij mij begeleid en voorzien van waardevol advies. Ze zijn professioneel, kundig en denken écht met je mee. Mede dankzij hen is mijn boek zo’n succes geworden. Op naar mijn tweede boek!

5. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Het was heeeeeerlijk om aan dit boek te mogen werken. Mooie gerechten! :-)

Goede hulp voor beginner

Ik heb voor mijn eigen plezier een novelle (een fantasy-novel) geschreven. Ik wilde een stuk of 50 boekjes laten drukken om aan vrienden en familie uit te delen. Dankzij de duidelijke instructies op de website kon ik mijn inhoud zelf gemakkelijk geschikt maken (voor 'het binnenwerk'). Voor de omslag heeft Pumbo (kosteloos) een ontwerp gemaakt op basis van mijn ideeën en illustraties. Dat was op zich goed maar niet helemaal mijn stijl. Pumbo heeft er gewoon nog een gemaakt. Die was helemaal top.

Ondanks dat ik dus vooraf niets wist over iets laten drukken is het met weinig moeite en zonder extra kosten allemaal prima gelukt.
De (pocket)boeken zijn prachtig geworden!

4. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Blij om te horen dat de 2de cover wel helemaal naar wens is. Veel plezier van de boeken!

Bewertet mit 4 von 5 Sternen

Voor mijn boek "Waterovergangen in de gemeente Hoogeveen

Voor mijn boek "Waterovergangen in de gemeente Hoogeveen" was ik op zoek naar een betrouwbare boekdrukker. Na verschillende opties online te hebben vergeleken, kwam ik terecht bij Pumbo — en dat bleek een uitstekende keuze.
Vanaf het begin viel op hoe toegankelijk en behulpzaam het team van Pumbo is. Zowel via e-mail als telefonisch kon ik altijd terecht met mijn vragen. Vooral Yordy Spoor heeft mij meerdere keren fantastisch geholpen. Hij gaf duidelijke uitleg over de verschillende papiersoorten en andere technische aspecten die nodig waren om mijn boek precies naar wens te laten drukken.
De kwaliteit van het eindresultaat is uitstekend en volledig volgens mijn verwachtingen. Pumbo heeft laten zien dat ze vakmanschap én klantgerichtheid hoog in het vaandel hebben.
Als ik in de toekomst weer een boek ga maken, kies ik zonder twijfel opnieuw voor Pumbo.

8. Dezember 2025

Antwort von Pumbo.nl

Bedankt voor deze mooie review Jan. Het is echt een mooi en bijzonder boek geworden!

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Très belle expérience je remercie mille fois

Très belle expérience je remercie mille fois l’accompagnement que j’ai eu (Audrey principalement) pour l’impression et les 5 livres sur lequel j’ai travaillé 1 an entier pour l’un de mes clients. C’est une grande satisfaction, pour le projet lui-même et la qualité des livres.

25. November 2025

Antwort von Pumbo.nl

Bonjour, Un grand merci pour ce retour positif. Nous sommes ravis que notre équipe ait pu vous accompagner avec succès sur ces cinq ouvrages et que la qualité vous satisfasse pleinement. Au plaisir de vous accompagner à nouveau prochainement !

Bewertet mit 5 von 5 Sternen

Professionele en soepele begeleiding bij mijn eerste boek – zó hoort uitgeven te zijn

Mijn eerste boek publiceren bleef – ondanks vijftien jaar in het marketing & communciatievak – toch spannend. Dat vraagt om professionals die weten wat ze doen. Robert Loman van Pumbo heeft vanaf dag één laten zien dat ze precies dát zijn: deskundig, betrouwbaar en met echte aandacht voor de maker. Wat voor mij het verschil maakte:
- De combinatie met het netwerk van Pumbo en het Haags Bureau voor redactie en opmaak was goud. Veel expertise, scherpe feedback, sterke begeleiding vanuit Robert.
- Heldere communicatie, duidelijke stappen, nooit ruis.
- Elk onderdeel – van opmaak tot proefdruk, van afstemming tot levering – werd strak en zorgvuldig uitgevoerd.
Als debuterend auteur voel ik me geen nummer, maar een maker die serieus genomen wordt. En misschien wel het belangrijkste: mijn boek 'De Communicatie Revolutie' ligt er nú. In topkwaliteit. Ik kijk met trots terug op dit traject. Pumbo maakt waar wat ze beloven – en meer dan dat. Een aanrader voor iedere auteur die professionaliteit, rust en betrouwbaarheid zoekt. Groet, Sonja Oppewal / STACCATO Marketing & Communicatie

24. November 2025

Antwort von Pumbo.nl

Hier zijn we heel blij mee Sonja. De complimenten zijn ook doorgegeven aan Robert. Het boek is prachtig geworden.

Erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Bewertungen.

Hier ​finden Sie 8 Tipps für das Schreiben von Bewertungen.

Erfahren Sie mehr